Persondatapolitik

brussel_sprouts_collage.jpg

Persondatapolitik

 

Tak for din interesse for Tammy Bogestrand Photography IVS og Tammy Bogestrand Images IVS – herefter benævnt enten ”TBP”, ”vi”, ”vores” eller ”os” for fornuftens skyld. 

Du kan besøge tammybogestrand.com uden at skulle afgive personoplysninger. Men hvis du ønsker at kontakte vores virksomhed via hjemmesidens "kontakt formular", vil vi gemme din e-mailadresse og dit navn, for at vi kan vende tilbage til dig.

Alle oplysninger, som vi indsamler, vil altid blive gemt på en måde, der er i overensstemmelse med den generelle forordning om databeskyttelse (GDPR) og i overensstemmelse med Danmarks databeskyttelses forordninger.

 

Hvem du skal kontakte?

Tammy Bogestrand Photography er Databehandler ("Data Processor") og Dataansvarlig (“Controller") for de data, vi modtager, og vi kan kontaktes her:

Tammy Bogestrand Photography IVS
Lærkehaven 15
2980 Kokkedal
Danmark

CVR nr./VAT No.: DK 36 50 74 89

E-mail:  data@tammybogestrand.com

Tel: +45 40 62 41 70

Hjemmeside: www.tammybogestrand.com

 

Hvilke personlige data indsamler vi og hvorfor?

Vi gemmer og behandler kun de personlige data, vi modtager fra vores kunder (f.eks. via e-mail eller kontaktformularen på vores hjemmeside), og som er nødvendige for at gøre forretninger med vores kunder og for at køre en velfungerende virksomhed og hjemmeside. Dette omfatter følgende personoplysninger:

      Kontaktoplysninger

  • navn
  • adresse
  • telefonnr.
  • e-mail adresse

      Billeder

  • billeder, hvor den portrætterede er hovedemne og letgenkendelig (i det følgende kaldt ”Portrætter”)

      Andre data

  • IP adresse

Kontaktoplysninger opbevares med henblik på anvendelse i forbindelse normale forretningstransaktioner. Vi opbevarer disse data for at korrespondere med kunder, til fakturering og skattemæssige formål, til levering af produkter osv. 

Billeddata gemmes med henblik på aflevering af billeder til kunden og med henblik på registrering af udført arbejde, samt til at etablere, forfølge eller forsvare retskrav (f.eks. krænkelse af ophavsretten osv.).

Ved at bruge vores hjemmeside, tammybogestrand.com, vil din IP-adresse vil blive registreret og gemt med Squarespace udelukkende til statistiske formål. Vi laver ikke profilering.

Persondata kan være delt med følgende online-virksomheder, som alle lever op til EU’s persondataforordning, og med hvilke der findes en databehandleraftale. Hvor det er tilgængeligt og muligt, bruger vi dobbeltkodeords bekræftelse (two-factor password verification) i forbindelse med vores online konti.

G Suite – Korrespondance foregår primært via e-mail. Vi bruger Gmail som vores e-mail-system. Alle oplysninger har vi modtaget via e-mail eller kontaktsiden på vores hjemmeside. E-mails fra private kunder slettes senest to år efter den sidste korrespondance.

Dinero – Vores regnskabsprogram er Dinero. Vi opbevarer navne, adresser, telefonnumre og e-mailadresser, som vi har modtaget fra kunder, til faktureringsformål. Oplysningerne gemmes i fem (5) år i henhold til dansk regnskabspraksis.

Dropbox – Billeder leveres ofte til kunden via Dropbox. Billederne er gemt i en passwordsikret folder som er oprettet til den enkelte kunde og/eller projekt.  Billeder kan forblive i disse online-mapper i op til et år afhængigt af kundens behov.

Adobe og Phase One – Vi bruger klientbaseret (dvs. ikke online) redigeringssoftware fra Adobe (f.eks. Lightroom og Photoshop) og Phase One (Capture One). I forbindelse med brugen af denne software laver vi sikkerhedskopier af såkaldte "kataloger" fra disse programmer til enten Dropbox eller Adobe Creative Cloud. Kataloger indeholder ikke billeder i raw format, men data om de ændringer, der er foretaget på den rå billedfil, miniaturebilleder (thumbnails) af den rå billedfil, samt noter i form af vurderingsanmærkninger, titler og beskrivelser (f.eks. navn på den portrætterede).

 

Hvordan og hvorfor vi opbevarer billeder

Som fotografisk virksomhed, skaber vi fotografier, Portrætter og andet billedmateriale. Det er det, vi gør. Ophavsretten til de fotos og billeder, vi skaber, tilfalder fotografen.

TBP opbevarer billeder, herunder billeder i raw format, på krypterede harddiske, der opbevares sikkert i vore lokaler. Fordi fotografen bevarer ophavsretten til sine billeder, forbeholder vi os retten til at opbevare billeder uendeligt til referencebrug, med henblik på registrering af udført arbejde, samt til at etablere, forfølge eller forsvare eventuelle retskrav (f.eks. krænkelse af ophavsretten).

Medmindre andet er kontraktmæssigt aftalt (f.eks via en modelkontrakt), skal samtykke afgives, for at vi kan bruge Portrætter til fotografens egen promovering, såsom at offentliggøre billeder på denne hjemmeside, i reklamemateriale, på sociale medier eller i fotografens portefølje (elektronisk eller trykt). 

For situationsbilleder af personer taget i det offentlige rum, hvor der ikke er tale om Portrætter, og hvor billederne ikke er kompromitterende, behøves der ikke samtykke, for at billederne kan blive brugt til førnævnte promovering jf. den danske Persondataloven.

 

Vi bruger også ”cookies”

TBP’s hjemmeside bruger cookies til statistiske formål. Cookies er tekstfiler, der gemmes i et computersystem via en internet browser. De bruges af stort set alle hjemmesider. 

For mere information se vores Cookie Politik.

 

Hvad er dine rettigheder?

I overensstemmelse med den europæiske persondataforordning (GDPR) har vi pligt til at informere dig om, at du har visse rettigheder med hensyn til dine data. 

Der er en meget lang og teknisk beskrivelse af disse rettigheder i GDPR. Grundlæggende har du ret til at vide, hvilke data vi har fra eller om dig; til at se og modtage en kopi af disse data; og til at sikre at data er korrekte. Du har også ret til at få slettet data. Husk dog på, at vi er forpligtet til at beholde visse data som tidligere beskrevet. For mere information om dine rettigheder, vil vi henvise dig til "Den registreredes rettigheder" på den Danske Startvækst Portal fra Virk.dk.

I alle tilfælde kan du bruge de kontaktoplysninger, der er angivet under "Hvem du skal kontakte", for at få flere oplysninger.