FOTOSESSION HOS SYNERGIA/IVÆRKSÆTTERHUSET

Fotodag-BTS-2_cropped.jpg

Iværksætterhuset/Synergia in Fredensborg held a breakfast meeting in late February, where I offered free portraits/headshots to those who signed up.

The offer was for one headshot on a regular white/grey background in a format that could be used for LinkedIn, Facebook, etc. In return, the sitters would fill out a questionnaire with feedback on their experience of me as a photographer.

The sessions ran between 9:30 and 11:30 in the morning. I had set up my lights in one of the offices. Due to the fairly limited space and considering these would be tight headshots and not full-body, I chose a very minimal setup. Also, my camera was tethered to my laptop in order for the sitter to be able to see the images right away. It is my experience that people like the immediate 'feed-back' of the image popping up on a screen. For example, it allows them to see what I am doing. They can see the difference it makes when I ask them to sit up straight, turn this way or that way. People are often actually surprise what a nice straight back can do for the overall image!

Iværksætterhuset/Synergia i Fredensborg afholdt et ’morgenmadsmøde’ sidst i februar, hvor jeg tilbød gratis fotografering af portræt/headshots til de lokale iværksættere, der tilmeldte sig.

Tilbuddet var et meget enkelt headshot foto med alm. hvid/grå baggrund i et format, der kunne bruges til LinkedIn, Facebook, osv. Til gengæld ville deltagerne udfylde et spørgeskema, med feedback fra deres oplevelse.

Der var afsat tid mellem 9:30 og 11:30. Jeg opsatte lys i et af kontorlokalerne. Grundet det begrænset plads og det at det var headshots, og ikke hele kroppen, valgt jeg et minimal udstyrsopsætning. Derudover var mit kamera forbundet til min bærbar, for at de kunne se billederne med det samme. Det er min erfaring, at folk godt kan lide at se billederne efterhånden som de bliver taget. For eksempel, kan de se, hvad det er, vi er egentlig er i gang med, og de kan se forskellen på ’at sidde’ og ’at sidde med ret ryg’…og hvor meget bedre man ser ud, bare man retter ryggen!

Mange af de personer, som jeg tidligere har fotograferet, har været folk jeg kendte på en eller anden måde, da det har været ’word-of-mouth’ klienter. Så, min opgave denne dag var også at fotografere folk jeg slet ikke kendte og få feedback, og lære fra oplevelsen.

  • Når man slet ikke kender en person, kan man få dem til at slappe af foran kameraet?
  • Selv om det er en lidt kunstig situation, kan man gør oplevelsen behageligt for personen?
  • Kan man få det bedste ud af personen? Kan man ’fange’ hvem de er?
  • Virker jeg professionel i min fremgangsmåde?

Det feedback jeg fik fra selve fotograferingen var super positivt. Alle, synes jeg fik dem til at føle sig godt tilpas og alle oplevede mig som værende professionel. Det var rigtig dejligt at få at vide!

Alt i alt, synes jeg det var en rigtig dejlig formiddag. Jeg mødte nogle dejlige og meget forskellige mennesker fra alle mulige forskellige typer virksomheder og baggrunde. Imens folk ventede deres tur foran mit kamera, nød det kaffe og the og friskbagt rundstykker og diskuterede deres egne situationer som iværksætter.

Her er nogle af det feedback, som jeg fik mht. deres oplevelse fra dagen sammen med et af de endlige fotos:

Hun er professionel, tryghedsskabene og giver det ekstra pift, som er alle pengene værd.
— Janni Bach
 
Rigtigt godt. Tammy er dygtig til at få en til at slappe af, og hun giver god rådgivning til hvordan man skal sidde. Fedt at se fotos på computer imens.
— Felicia Blædel
 
Meget Fornøyd. Meget godt tilpas.
— Erling Linaa
 
Meget behagelig stemning og miljø. Fotografen Tammy leverede en unik oplevelse og tålmodighed i forbindelse med min tvivl ved udvælgelse af primær foto.
— Neeru Møller
 
Professionelt og venligt.
— Jens Graff
 
Professionelt og hyggeligt. Tammy skaber en god og afslappende stemning. Ved lige hvad der skal til for at få skudt et godt portræt. Går efter smilet i øjenene.
— Lonikka Bagger