Husk profilbilleder, når I alligevel er samlet

Interne konferencer, årlige town-hall møder, møder hvor der er mange fra firmaet til stede. For en sjælden gangs skyld har man samlet det meste af firmaet eller måske bare hele ledelsen. Det er det perfekte tidpunkt til at få opdateret alle profilbillederne til firmaets billedbibliotek, intranet, præsentationer eller LinkedIn.

Nu hvor I er samlet, skal jeg så ikke møde op hos jer eller på konferencestedet for at lave gode headshots?

Copy of handsome-man

Det kraver selvfølgelig en hvis forberedelse, så jeg skal gerne have så god tid, som muligt til at være klar til dagen.

Forberedende besøg på lokationen

Jeg besøger helst stedet på forhånd, for at jeg kan danne mig et overblik over stedet. Jeg vil forsøge at undgå overraskelser mht. adgangsforhold, pladsforhold og strømudtag for bare at nævne et par ting.

Kontaktperson, også på lokationen

Udover at have en kontaktperson hos kunden er det også vigtigt, at jeg har en kontakt på lokationen (f.eks. på hotellet eller konferencecentret), som jeg kan henvende mig til før og under opgaven. Man ved aldrig, hvad der kan dukke op af udfordringer, der ikke kan klares af fotografen alene.

Forberedelse af opsætning(er) til lokationen

Når jeg ved, hvilke muligheder jeg har for opsætning på lokationen, er det vigtigt at sikre, at jeg har ALT, hvad jeg skal bruge af grej. Fra kamera og lysstativer til stole og forlængerledninger. 

Navneliste på deltagerne

Når der er mange personer og meget lidt tid per person, er det vigtigt for mig, at jeg på forhånd har fået en liste med deltagernavne. Med listen kan jeg forberede mit billedsoftware til dagen. Det betyder både, at jeg nemmere kan holde styr på, hvem jeg har fotograferet, og at jeg kan levere billederne med navne i stedet for tilfældige filnumre.

set-up.jpg

Eksempel på et

 lokation Setup

 

Grej og backup grej

Jeg forsøger så vidt muligt at have en backupplan for næsten alt. Jeg kan ikke gardere mig mod alt, men jeg sikrer mig så godt, jeg kan.

Lille pladsbehov

Min opsætning kan begrænses til at fylde et forholdsvis lille område. Som det kan ses på billedet her, kan jeg lave gode headshots på hvid baggrund i et forholdsvis lille lokale eller område.